Amme BH

Les mer om valg av amme-BH

BH-er for de som ammer må selvfølgelig kunne litt av hvert. En amme-BH skal være lett å åpne. Amme-BHen skal være laget av myke materialer, og samtidig skal det være en BH som ønsker å støtte hele veien. Netlingeri fører amme-BH fra f.eks. Chantelle, Anita og PrimaDonna, som alle er laget av deilige materialer. En amme-BH skal selvfølgelig dekke alle dine behov – Dette gjelder komfort, støtte, design, kvalitet og passform. Samtidig skal også funksjonaliteten og brukervennligheten være god.

Under graviditeten er du mer sensitiv, og derfor må du også ha en graviditets-BH som hjelper deg med å føle deg komfortabel og avslappet. Du må ha en amme-BH designet for vordende mødre som trenger god komfort, fleksibilitet, støtte og god funksjonalitet.

Når bør du kjøpe amme-BH? BH?

Som svangerskapet skrider frem vil du merke at de gamle BH-ene dine begynner å føles mindre og mindre, og her blir du kr fristet til å gå ut og kjøpe din første amme-BH. Men stopp opp et øyeblikk og tenk over hvilken uke du er i. Brystene dine vil helt sikkert vokse enda mer, og plutselig er ditt første amme-BH-kjøp bortkastet fordi det nå også har blitt for lite .

Da du ikke vet hvor mye brystene dine vil vokse under svangerskapet, er det lurt å vente så lenge du kan før du føder. Kan du vente til 3 uker før fødselen blir det bra, da du helt sikkert vil ha en amme-BH som sitter godt både i koppen og rundt omkretsen. Når du først kjøper amme-BH-en din, vær oppmerksom på at den er litt større i koppen, slik at det kan være plass til melken når den kommer i tillegg til ammeinnlegget ditt. Hvis du har vokst før din amme-BH ut av dine nåværende BH-er og trenger noe nytt, kan du ta en titt på tilbudssiden vår. Her finner du gode tilbud på undertøy som kan støtte deg frem til du begynner å bruke amme-BH.

Hva bør du være oppmerksom på?

Når du skal ut og investere i en amme-BH til deg selv, må du være helt sikker på at det er god plass til ammeinnlegget og melken. Kjøper du amme-BH-en din som er for stram både i koppen og omkretsen, vil du presse de mange brystkjertlene sammen, og dette vil hindre melken i å renne fritt. For å gjøre det enklest for deg og babyen, må du sørge for at amme-BH-en din har en åpning som er stor kr til at brystet kommer uhindret ut. Hvis åpningen på amme-BH-en din ikke er stor kr, vil du stenge mange brystkjertler under amming.

Hvis du har en amme-BH med åpnings- og lukkemekanisme, sørg for at den er god og solid. Det vil bety mye for deg at åpning og lukking av amme-BH-en din er god, fordi du skal amme mange ganger om dagen, og derfor må det være enkelt for deg å komme til. Åpen - og lukkingen skal kunne åpnes mange ganger under amming.

Du må være oppmerksom på koppstørrelsen og hvordan bøylene sitter i midtpartiet og ut på siden av kroppen. Selv om det er en amme-BH, må den fortsatt være behagelig å ha på lenge og derfor er det viktig at den sitter perfekt og ikke plager deg når som helst. Da barm og brystvorter er mest sannsynlig å være sensitiv, unngå negler, pigger eller blonder i nærheten av brystvortene, da dette også vil plage deg.

Hvilken amme-BH bør du velge?

Det er mange faktorer som spiller inn når du skal velge amme-BH til deg selv. Det finnes amme-BH som kan være med eller uten bøyle samt med eller uten polstring. Du kan enkelt bruke en amme-BH med bøyle, så lenge du er klar over at bøylen ikke sitter på brystet og klem. Skinnen kan være en liten årsak til at melkens frie flyt er stengt. Mange synes det er mest behagelig å ha en amme-BH uten bøyle. Bygelen vil vanligvis plage brystene dine fordi du må være klar til å amme hele tiden.

Mange tror de lett kan bruke sine vanlige BH-er. Det vil vi ikke anbefale, da materialet på en amme-BH er mye mykere og finere å ha på brystet, som kan være sårt når du ammer mye. En amme-BH er nødvendig hvis du vil føle deg mest komfortabel og gjøre ammingen enklere for deg selv.

Hvilke størrelser kan du få amme-BH-en i - Se her

På nettsiden vil du kunne finne amme-BH i merket Triumph. Du finner A til E koppstørrelser, hvor du kan velge mellom 75 til 90 i omkrets. Med en 75A i minste størrelse og 90E i største størrelse vil det være et stort utvalg størrelser du kan prøve. Det betyr at det blir en amme-BH til deg med liten byste, men også en amme-BH for store størrelser. Når du bestiller en amme-BH har du 365 dagers returrett, slik at du ha tid til å finne ut hvilken størrelse du trenger – og husk det må være plass til ammeinnlegget. Les mer om våre betingelser her.

Hvor mange amme-BHer bør du har?

Du vil bruke en amme-BH like mye som dine vanlige BH-er. Amme-BH-en din er det som er nærmest kroppen din, hvor du også svetter, og derfor må du ha flere amme-BH. 3 amme-BH vil være naturlig å ha i garderoben, så du har noen å veksle mellom når du skal vaske dem en gang i blant også. På nettsiden finner du grunnfargene, sort og hvit, som mange velger en av hver, slik at de har en amme-BH som matcher klesvalget.

Hvilket materiale er bra for amme-BH-en din – Les her

Det er viktig at du får en amme-BH som sitter behagelig på brystet og kroppen. Amme-BH-en din må derfor være laget av fine og myke materialer. Det må være materialer slik at huden din kan puste i amme-BH-en din. Du vil kunne finne en amme-BH fra merket Triumph, som er laget av nydelig mikrofiber som føles myk mot kroppen. Mikrofiber går heller ikke inn og strammer opp kroppen og i tillegg vil huden din kunne puste. Amme-BHen er nøytral, klassisk og glatt i design, slik at den kan matche ethvert utseende du har.

Stroppene til amme-BHen din

Det er selvfølgelig viktig at du vil finn en amme-BH hvor du kan justere stroppene slik at koppen alltid kan ligge tett inntil kroppen. Når du har justerbare stropper har du mulighet til å endre lengden på stroppene, da du ofte går opp i vekt på slutten av svangerskapet, og vil miste fylden igjen når du begynner å amme. Jo bedre du kan få inn skulderstroppene, jo bedre støtte vil de gi deg. Når du leter etter amme-BH, legg merke til at stopperne må være faste, brede og polstrede. Gode stropper vil støtte både skuldre og nakke best mulig. Husk også å se vårt utvalg av våre BH uten bøyle her.

Vaske amme-BH - Les her

Det er ingen regler for når du skal vaske undertøyet. Men undertøy som sitter tett inntil kroppen er mer utsatt for svette, smuss og bakterier og derfor anbefales det at du vasker undertøyet etter 2-3 ganger, selv om du ikke synes det lukter. Det vil alltid følge vaskeanvisningen på innsiden av klærne, som du må følge nøye. Hvis du trenger mer informasjon om vask av undertøy, kan du klikke her.

Spør hvis du er i tvil - vi hjelper deg

Hvis du skal kjøpe en amme-BH, men har noen spørsmål - ikke nøl med å kontakte vår kundeservice på +45 41 40 75 00 eller info@netlingeri.no. Du kan også lese mer om hvilken størrelse amme-BH-en din skal ha i vår guide om BH-størrelser .