Ullundertøy

Ullundertøy – Finn ut mer om komfortabel ull

I dag er det kun den fineste ullen som brukes til ullundertøy, noe som gjør at det ikke riper. Ullundertrøyer finnes i modeller som spenner fra smale stropper til lange ermer, og i både off white og sort. Ullundertøy brukes for å holde varmen, det holder seg godt og er godt til å transportere kroppsfuktighet. Ull er et av de mest brukte tekstilmaterialene til undertøy. Ullundertøy kan brukes i skiftende værforhold, da ull tilpasser seg kroppstemperaturen din. Ullundertøy puster godt og kan transportere svette bort fra kroppen.

De mange gode egenskapene ull har i seg gjør det mulig for deg å bruke ull til alle slags formål. Enten det er varmt undertøy du trenger til hverdagen eller en tynn topp til sommervandring. Selv om du ikke tror det, kan ull faktisk brukes når som helst. Ull har rykte på seg for å være grov og skrapete, men ull har lenge vært myk og perfekt til undertøy. Du er velkommen til å se deg rundt i sortimentet og kanskje finner du noe du ikke klarer deg uten.

Hva er ull

Ull kommer i et stort utvalg av typer og kvaliteter som hver har sine egenskaper, som også gjør at ullen varierer i pris. Det meste av ullen kommer fra sau, og det handler om hvor lange, fine og vridd ullfibrene er. Jo finere ullfiber, jo mykere og mindre skrapete er de. Det meste av ull kommer fra sau og er en tekstilfiber som spinnes til garn eller tråd. Ull huskes av mange som krusete, men i dag kan ull bli utrolig myk og behagelig å ha på kroppen.

Ull kan både holde deg varm i det kalde vinterværet, men omvendt kan det også hjelpe deg ikke blir for overopphetet i det varme været. Ull tilpasser seg kroppstemperaturen din slik at kroppen din føles så komfortabel som mulig. Ull transporterer fuktighet bort fra kroppen, og overflatestrukturen til ullfibrene kan gjøre undertøyet ditt mer antibakterielt. Ull kan fortsette å varme kroppen din selv når den blir våt.

Ullundertøy med gode egenskaper

Du kan komme til å elske ull, og det kan bli helt uunnværlig for deg. Ull er et fantastisk materiale og spesielt for ditt indre lag, som sitter rett på kroppen. Ullundertøy er utrolig behagelig og funksjonelt på kroppen. Du tenker kr at du ikke bør bruke ullundertøy fordi det riper. Du kan tenke om igjen. Mye undertøy er laget av fine ulltyper og -kvaliteter, som vil være utrolig myke når de brukes. Ull som det indre laget gjør at du alltid kan holde deg varm, tørr og komfortabel. Her gir vi deg noen grunner til hvorfor du bør velge ullundertøy.

  • Ull holder deg varm i det kalde været, men er også avkjølende i det varme været. Ull vil hjelpe kroppen til å regulere temperaturen i all slags vær.
  • Selv om ull blir våt, vil den fortsette å beholde sine isolerende og temperaturregulerende egenskaper. Ull kan absorbere opptil 30 prosent av sin egen vekt.
  • Ull er svettetransporterende, og transporterer svette bort fra kroppen og holder kroppen tørr.
  • Ull lukter ikke fordi ullen er så god til å håndtere fuktighet og er antibakteriell.
  • Ull krøller seg ikke i vask eller ved bruk.

Hvis du fortsatt ønsker pustende undertøy, men det trenger ikke være ull, du kan se bomuldsundertøy her.

Fint ullundertøy

Du vil kunne finne ullundertøy som er klassisk og nøytralt, men også undertøy som har små detaljer. Selv om du synes ullundertøy er kjedelig, kan det plutselig bli et «must have» for deg. Når du først har prøvd ullundertøy til den kalde vinteren, som du ikke vil være foruten neste vinter. Merket Femilet, som har ullundertøy, har en liten detalj på ullserien deres som du kan bruke under kjolen eller T-skjorten din med lav utringning.

Merkene Femilet og Triumph er flinke til å lage 100 prosent ullundertøy av god kvalitet som ikke riper. Ullundertøyet er tilgjengelig med smale og brede stoppere samt med lange ermer. I tillegg vil også trusemodellene maxi, truse og hipster være med i utvalget. Du kan velge mellom sort og off-white. Er du i tvil om hvilken trusemodell du bør bruke eller hvilken som passer deg best, kan du klikke her og få veiledning i trusemodeller. Hvis du ønsker undertøy med flere detaljer eller farger, kan du gå til kategorien "produkter", der kommer et stort utvalg av alternativer.

Hva er egenskapene til de ulike ullkvalitetene

  • Angoraull er ull som er lett, myk og noe av den varmeste ullen som finnes. Angoraull er imidlertid svært skjør og blandes derfor ofte med andre typer ull.
  • Kashmirull kommer fra Kashmir-geiten, som lever i India, Kina og Pakistan. Ullen er utrolig fin og myk, og er noe av det dyreste du finner på markedet.
  • Merinoull kommer fra merinosauen. Ullen er laget av fine ullfibre. Merinoull er veldig bra til undertøy fordi det er lett, luftig og ikke riper.

Men ullundertøy er skrapete!

Nei – heldigvis er tiden med skrapete ullundertøy for lengst forbi. I dag er ullundertøyet vårt laget av de mykeste ullfibrene som er skånsomt behandlet for å opprettholde maksimal mykhet. Hvis du kjøper et av de gode ullproduktene vil du ikke oppleve noen form for ubehag. Hverdagen din med ull blir fantastisk.

Ullundertøy lukter ikke

Er du i en situasjon hvor du må bruke ullundertøyet flere dager på rad, vil du også bli hjulpet på vei av ullens gode egenskaper. Ullundertøy absorberer ikke kroppslukt på samme måte som bomullsklær gjør. Det er faktisk mulig å bruke det flere dager på rad, med moderat fysisk aktivitet, uten at det lukter. Heldigvis tørker den også raskt, så har du mulighet til å vaske den på kvelden, vil den som regel være tørr til neste dag.

Hvordan vaske og vedlikeholde ullundertøyet ditt

Du må vaske ullundertøyet forsiktig og følge vaskeanvisningen. Det kan være en stor fordel å bruke riktig ullvaskemiddel, da det bevarer lanolinen i ullfibrene – og det er nettopp lanolinen som bidrar til å bevare mange av ullens gode, naturlige egenskaper. I stedet for vasker ullundertrøyene dine, kan du i første omgang prøve å lufte dem i stedet, det kan være kr en gang i blant.

Men hvordan kan undertrøyen din være klar til bruk uten å vaske den? Ull har en naturlig selvrensende evne, derfor kan du gå mange dager med undertrøya før det begynner å lukte svette. Du må ikke vaske ullundertøyet i for varme temperaturer, da klærne dine kan risikere å krympe. Hvis du vil vite mer om vask eller hva vaskeanvisningen sier, kan du se på siden vår tips og råd.

Spør oss hvis du er i tvil

Hvis du har spørsmål om vårt ullundertøy, eller andre varer i vårt sortiment, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice på telefon +45 41 40 75 00 eller via e-post på Info@Netlingeri.no.