Mensentruser

Hva er mensentruser?

Mensstruser både ser ut og føles som vanlige truser. Den store forskjellen er at du kan blø i dem uten å måtte bekymre deg for om du blør gjennom. Mensstruse er designet både for dager med lett blødning og for dager med kraftigere menstruasjoner. Menstruser, også kjent som periodetruser, er underbukser som er spesielt designet for å brukes under menstruasjon. Trusen gjør at du ikke trenger å bruke bind og/eller tamponger. Med mensstruse er det slutt med engangsprodukter når du har mensen. I stedet kan du kose deg med et par behagelige mensstruser som holder styr på blødningene dine – uten risiko for lekkasje. Mange kvinner opplever at periodetruser tilbyr et mer behagelig og praktisk alternativ enn tradisjonelle bind eller tamponger. I tillegg er de også ofte rimeligere enn engangsprodukter, og de kan da gjenbrukes flere ganger.

Hvordan fungerer menstruser?

Selv om menstruser ser ut som et par vanlige truser, er de ikke like. Menstruser absorberer blødningen raskt og effektivt og kapsler den inn i stoffet, slik at du ikke går rundt med våte truser. I menstruser er det bygget inn et ekstra lag med stoff, som virker absorberende når du blør. Lagene kapsler inn blødningen slik at du ikke trenger å bekymre deg for å blø gjennom. I tillegg kapsler de også inn vond lukt og fuktighet, slik at du kan føle deg tørr og trygg.

Menstruser – et bærekraftig alternativ

 1. Unngå engangsbruk
  En kvinne som har menstruasjon bruker mange engangsprodukter i form av bind og tamponger i livet. Dette er i seg selv unødvendig engangsforbruk, men i tillegg kommer også emballasje, som ofte er laget av plast.
 2. Spar penger med mensstruse
  Engangsbind og tamponger koster ganske mye å kjøpe. Spesielt når det er noe man må ha hver måned. I tillegg er det også en utgift du som kvinne må ha det meste av livet. På lang sikt er det derfor også mer bærekraftig å investere i mensstruse som du kan bruke måned etter måned.
 3. Unngå unødvendige kjemiske stoffer og kjemi på kroppen og miljøet
 4. Blinker og tamponger er ofte laget av bleket bomull, som både er dårlig for miljøet og ikke sunt for deg. I tillegg kan den inneholde parfyme og andre typer kjemi som ikke bør komme i kontakt med huden din.

Vask menstruasjonstruser

Før bruk:
 • Vask trusen i vaskemaskinen på 30 grader før du bruker den
Etter bruk:
 • Skyll trusene i kaldt vann til vannet er klart
 • Vask dem i vaskemaskinen på 30-40 grader. Bruk vanlig vaskemiddel og ingen tøymykner, da det sliter på menstruasjonen unødvendig. Vi anbefaler å bruke vaskepose slik at materialet er beskyttet under vask
 • La trusen lufttørke etter vask på klessnor ute eller på tørkestativ innendørs
 • Menstrusen tåler ikke tørketromler og blekemidler, da dette fôrer kvaliteten betydelig

Kjøp de bærekraftige menstruasjonstrusene dine på nett

Er du på utkikk etter et par bærekraftige menstruasjonstruser? Da har du kommet til rett sted. Hos Netlingeri.no finner du et bredt utvalg truser i ulike former og farger, som gir deg trygghet når du har mensen. Velg mellom flere forskjellige stiler, størrelser og passformer, hvor du finner en mengde farger og nyanser som du fritt kan matche med favorittoverdelen din – selv om det er den tiden av måneden.

Gå på oppdagelsesferd og finn et par stilige truser som du vil føle deg komfortabel med. Vi leverer direkte hjem til deg i løpet av få arbeidsdager, slik at du snart kan kvitte deg med engangsbind og tamponger, men i stedet bli kledd i et par komfortable truser som du raskt vil føle deg komfortabel med.